lauantai 26. kesäkuuta 2010

Luontokerho kesälomalla BirdLife Suomen Mökkibongauksen merkeissä

Luontokerho viettää kesälomaa juhannusviikon ja viikon 26. Kesälomalla luontokerholaiset voivat osallistua BirdLife Suomen Mökkibongaukseen ja valita oman rakkaimman lintunsa.

Rantasipi. Kuva: Jukka J. Nurmi

BirdLife Suomi järjestää maailman ensimmäisen Mökkibongaus-tapahtuman juhannuksena ja juhannuksen jälkeisellä viikolla 26.6.–4.7. Tapahtumassa kerätään lintuhavaintoja ja selvitetään rakkaimmat lintulajit. Tarkoituksena on saada yleisö kiinnostumaan lähiluonnosta ja kerätä arvokasta lintutietoa.

Laulujoutsen. Kuva: Reijo Lähteenmäki

Omaksi suosikkilinnukseen voi valita minkä tahansa lintulajin. Rakkaimman linnun lisäksi Mökkibongauksessa kerätään havaintoja viidestä lintulajista: kuikasta, laulujoutsenesta, kyhmyjoutsenesta, rantasipistä ja meriharakasta. Kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu ja tapahtumaan voi osallistua, vaikka ei havaitsisi yhtään näistä lintulajeista.

Meriharakka. Kuva: Jukka J. Nurmi

Rakkaimman lintulajin ja mahdolliset havainnot voi ilmoittaa nettilomakkeella tai postikortilla. Havaintojen kertymistä ja äänestystilanteen kehittymistä voi seurata Mökkibongaus-tapahtuman verkkosivuilla 26.6. alkaen. Lisätietoja ja osallistumisohjeet löytyvät samasta paikasta.

Kyhmyjoutsen. Kuva: Jorma Tenovuo

Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan syksyllä lintuaiheisia palkintoja. Pääpalkintona on Olympus 8x40 DPS I -kiikari. Tapahtumaa tukee Lintuvaruste Oy.

Kuikka. Kuva: Jorma Tenovuo

Hyvää juhannusta ja kesäisiä viikkoja!