lauantai 5. tammikuuta 2013

Luontokerho Metsän tarinassa

Luontokerho menee katsomaan Metsän tarinan. Elokuva esitetään Kurikan Kinossa sunnuntaina 6.1.2013 klo 12.00. *Lisäys: Luvassa on myös näytökset torstaina 10.1. klo 17.30, sunnuntaina 13.1. klo 13.15 ja maanantaina 14.1. klo 17.30 sekä lauantaina 19.1. klo 13.30 ja sunnuntaina 20.1. klo 13.00.*

Metsän tarina on koko perheen elokuva, jonka teemana on ainutlaatuinen suomalainen metsä ja sen värikäs ja monimuotoinen elämä. Elokuvan pääosissa ovat metsän asukkaat: karhut ja hirvet, käärmeet ja pöllöt, muurahaiset, sammakot ja liito-oravat sekä muinaiset sielulinnut, kuten kuukkeli, palokärki ja monet muut. Keskeisessä roolissa ovat myös satoja vuosia vanhat puut. Aarniometsä on yhä edelleen vaikuttava elämys ja antaa meille syyn kunnioittaa metsäluontoa, kuten entisaikojen ihmiset tekivät.

Peikkopuu Teuvan Viiatin aarniometsässä. Kuva: P. P.

Metsässä nuotion ääressä on aina kerrottu ja kuunneltu satuja ja tarinoita: metsän eläimistä, joilla uskottiin olevan inhimillisiä ominaisuuksia ja ajasta, jolloin suomalaiset palvoivat suuria metsän jumalia hiidellä ja uskoivat maahisiin, menninkäisiin ja muihin metsänhaltijoihin.

Elokuva on syntynyt luontokuvaaja Hannu Siitosen ja luontokuvaaja Mikko Pölläsen yhteistyön tuloksena. Heidän lisäkseen kuvauksesta vastaa muun muassa vedenalaiskuvaukseen perehtynyt Teemu Liakka. Dokumentin käsikirjoitus on Ville Suhosen työtä ja sen tuottajana toimii Marko Röhr / MRP Matila Röhr Productions. Traileri löytyy elokuvan studion lisäksi sen kotimaisen levittäjän, Nordisk Filmin, sivuilta.

Metsän pikku asukkaita. Kuva: P. P.

Metsän tarina on elokuva, jossa koet metsän taikaa ja neljä vuodenaikaa. Se saa sinut kaipaamaan retkelle, tutkimusmatkalle, näkemään ja kuulemaan suomalaisen metsän ihmeellistä elämää.

Tervetuloa Metsän tarinaan!

PS. Lähialueen elokuvateattereista elokuva esitetään ainakin Teuvalla. Lue myös Kurikka-lehden juttu aiheesta!


JK. 21.01.2013 - Allekirjoita adressi Metsän tarinan syntymetsän puolesta!

Metsän tarina -elokuvan tekopaikka, rauhallinen metsäsoppi Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan rajamailla, on vaarassa joutua mökkiasutukseen. Metsäyhtiö UPM aikoo myydä noin kolmekymmentä mökkitonttia erämaisen Haarikkojärven ja läheisten pikkujärvien rannoilta. Teiden ja sähkölinjojen rakentaminen, hakkuut ja ympärivuotisessa käytössä olevat rakennukset tuhoaisivat alueen luonnonrauhan ja ajaisivat pois erämetsän alkuperäisiä asukkaita. Suojellaan metsä, niin että lapsilla on tulevaisuudessakin mahdollisuus tutustua aarniometsään!

Lue myös adressiin liittyvät tiedotteet ja lisää aarniometsän kuulumisia metsäblogista!

Julkaistu 05.01.2013, päivitetty 21.02.2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti