tiistai 11. helmikuuta 2014

Luonnosta hyvinvointia lapsille ja nuorille

Sitra on julkaissut vuonna 2012 oppaan "Luonnosta hyvinvointia lapsille ja nuorille". Oppaan ovat kirjoittaneet Kirsi Polvinen, Jussi Pihlajamaa ja Pekka Berg. Opas sisältää kuvauksia luonnon hyvinvointivaikutuksista ja palveluista sekä malleista palveluiden kehittämiseen.

Lasten luontokerho on otettu oppaaseen mukaan esimerkkinä lapsille järjestettävästä luontokerhotoiminnasta. Olemme ylpeitä tästä! Luontokerhomme pyörii talkoohengellä, suunnistusseura Rasti-Kurikan alla omana kerhonaan.


Toimintamme on ollut kuluneen neljän vuoden aikana hyvin monipuolista, mikä käy ilmi myös luontokerhosta kirjoitetuista jutuista ja postauksista. Kerhoinfot vuosien varrelta löytyvät blogista - kerhokertoja on kertynyt vuosina 2010-2014 yhteensä jo 184 kpl. Meillä on ollut valtavan hauskaa ja vielä antoisampaa kuin etukäteen osasimme edes kuvitella.

Myös lukijat ovat viihtyneet blogissa - toivottavasti moni on sen myötä myös itse innostunut lähtemään luontoon, säällä kuin säällä! Lisää juttuja löytyy ainakin kahdesta uusimmasta Hippiäisestä. - P. P.

Viite

Polvinen, Kirsi, Pihlajamaa, Jussi & Berg, Pekka (2012). Luonnosta hyvinvointia lapsille ja nuorille. Kuvauksia luonnon hyvinvointivaikutuksista, palveluista ja malleista palveluiden kehittämiseen. Sitra. Kansallinen hyvinvointiverkosto. Saatavilla: http://www.sitra.fi/julkaisut/muut/Luonnosta_hyvinvointia_lapsille_ja_nuorille.pdf .

Julkaistu 11.02.2014, päivitetty 03.05.2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti