perjantai 15. tammikuuta 2016

Luontokerho Järven tarinassa

Luontokerho menee katsomaan Järven tarinan. Elokuva esitetään Kurikan Kinossa perjantaina 15.01.2016 klo 17.00, lauantaina klo 13.00, sunnuntaina klo 14.00 sekä maanantaina 18.01. klo 17.30 ja keskiviikkona klo 17.30.

Järven tarina -elokuva vie katsojat Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille. Elokuva kertoo veden kiertokulusta, jota ilman elämä maapallolla ei olisi mahdollista.

Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteisetkin. Tarinoiden myötä vaihtuvat vuodenajat ja vuodet - vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta kerrotaan yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa.

Pitkämön (teko)järvi. Kuva: P. P.

Elokuva on syntynyt halusta näyttää ihmisille luonnon suuria ihmeitä.  - Elokuva lähtee Suomen kahdesta suuresta kansallisaarteesta, jotka meillä on. Ne ovat luonto ja meidän suomalaiset tarinat, suomalaiset juuret, mytologia, kertoo Marko Röhr.

- Suomessa on 188 887 järveä. Niitä edustaa Saimaa, josta löytyy oikeastaan kaikki, mitä Suomen järvet voivat kenellekään tarjota: Erämaajärveä, lampimaista järveä, suuria selkiä, kirkasta vettä ja sameaa vettä. Siellä näkyy myös ihmisten jättämät jäljet. Älkää unohtako järviä.

Joutsenet kevätauringossa. Kuva: P. P.

Eri puolilla Suomea Inarista Raaseporiin kuvatun elokuvan kuvauksesta vastaavat vedenalaiskuvaukseen perehtyneet Teemu Liakka ja Pasi Lensu sekä Hannu Siitonen, Juha Taskinen ja Mikko Pöllänen.

Dokumentin käsikirjoitus on Antti Tuurin ja Marko Röhrin ja ohjaus Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon. Sen kertojana on Samuli Edelman ja tuottajana toimii Marko Röhr / MRP Matila Röhr Productions. Elokuvan musiikin on säveltänyt Panu Aaltio. Traileri löytyy elokuvan studion lisäksi myös sen kotimaisen levittäjän, Nordisk Filmin, sivuilta.

Tervetuloa Järven tarinaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti