tiistai 11. toukokuuta 2010

E-Coach ohjasi luontokerhon rasteille

Kurikka 11.5.2010. Rasti-Kurikan luontokerhossa oli perjantaina 7.5. vieraina Marko ja Mikko Vapa e-Coachista. Ounasvaaran hiihtoseuran riveissä kilpailevat huippusuunnistajat opastivat pieniä luontokerholaisia suunnistuksen maailmaan.

Lasten luontokerhossa Marko ja Mikko Vapa neuvoivat yhdessä RasKun ohjaajan kanssa 4-6 -vuotiaita suunnistajanalkuja katsomaan ja näyttämään kartasta, missä ollaan ja minne mennään. Suunnan ottaminen kävi pian rutiinilla jo kaikkein pienimmältäkin ja koko joukko karttamerkkejä tuli tutuksi. Riemu oli suuri rastien löytyessä ja uutta karttaa haettiin innokkaasti.

Rasti löytyi! Kuva: P. P.

Suunnistuksen opettaminen käy e-Coachilta luontevasti, sillä Marko ja Mikko ovat harrastaneet suunnistusta ja kilpailleet lajissa ekaluokkalaisesta asti. Marko on koulutukseltaan ammattivalmentaja ja on vetänyt suunnistuskouluja ja luonnonmukaisen urheilun kursseja kuntoilijoille, urheilijoille ja valmentajille jo kymmenen vuoden ajan. Suunnistuskouluista e-Coachin suunnistuksen alkeiskurssi on lähinnä aloitteleville tai ensikertalaisille nuorille ja aikuisille, kun taas huippusuunnistuskoulu on tarkoitettu pidemmälle ehtineille kunto-, kilpa- ja huippusuunnistajille.

E-Coachin toimialaan kuuluvat urheilu-, terveys- ja koulutuspalvelut on suunnattu laajemminkin kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Vapan veljesten luomasta terveysportaalista, Vapaa.infosta, löytyy ohjeet luonnonmukaisen liikunnan ja urheilun lisäksi kehonmukaisesta ravinnosta.

Mikko ja Marko Vapa.

E-Coach toimii pääosin Pohjois-Suomessa, mutta tekee paljon yhteistyötä myös valtakunnallisesti eri yritysten ja organisaatioiden kanssa. E-Coach on ollut ideoimassa myös lasten luontokerhotoimintaa käyntiin. Kerho alkoi kokoontua tammikuun puolessa välissä ja kuluneen neljän kuukauden aikana toiminta onkin päässyt hyvien vinkkien ja kannustuksen siivittämänä vauhtiin. Nähtäväksi jää, kasvaako myös lasten luontokerhon parista tulevia huippusuunnistajia. - P. P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti