sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Luontokerho osallistuu Ryhdin kesäliikuntatoimintaan

Kurikka 6.6.2010. Maanantaista alkaen lapsille ja ikäihmisille on tarjolla kesäliikuntaa kymmenen viikon ajan joka arkipäivä Kurikan keskusurheilukentän maastossa. Kesäliikuntatoiminnan järjestää Kurikan Ryhti ja myös Rasti-Kurikan lasten luontokerho osallistuu toimintaan.

Kesäliikuntatoiminnan ohjaajina toimivat kurikkalaiset, Kuortaneella liikunnanohjaajiksi opiskelevat Hannu Harju ja Topias Tuohimäki. Nordean tukema toiminta alkaa 7.6. ja kestää 13.8. asti. Lasten liikunta-aika on klo 11-12.30 ja ikäihmisten klo 14-15. Osa RasKun lasten luontokerhon kesän kokoontumisista yhdistyy Ryhdin kesäliikuntatoiminnan perjantaipäivien ohjelman kanssa.

Kurikan keskusurheilukenttä. Kuva: P. P.

Ohjaajat ovat suunnitelleet kesäliikuntatatoiminnan ohjelman erittäin monipuoliseksi. Maanantaisin pelataan jalkapalloa, sählyä tai käsipalloa. Tiistaisin on tiedossa yleisurheilua eli hyppylajeja, juoksua tai heittolajeja. Suunnistamaan päästään keskiviikkoisin, jolloin harjoitellaan myös frisbeegolfia, krokettia tai jousiammuntaa. Luontopolku tai seikkailurata on luvassa torstaisin ja välillä jumpataan. Perjantaisin pelataan pesäpalloa, tennistä tai lentopalloa.

Kyrönjoen varrella. Kuva: P. P.

Toiminnalla ei ole säävarausta, eikä sisävarapaikkaa. Kaatosateen sattuessa mennään kuitenkin suojaan, mutta mukaan on syytä varata säänmukainen vaatetus ja lämpimällä säällä myös juomapullo. Muut toimintaan liittyvät varusteet odottavat paikan päällä. Kesäliikuntatoimintaan osallistuminen on ilmaista.

Keskusurheilukentän maasto on todella upea ja luonnonläheinen. Kesäliikuntatoiminta ja keskusurheilukentän maasto sopii siten oivallisesti myös lasten luontokerhon toimintaan. - P. P.

Päivitetty 07.06.2010.