lauantai 30. tammikuuta 2010

BirdLife Suomen pihabongaus 30.-31.1.2010

BirdLife Suomen pihabongaus -tapahtuma järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna eli 30.-31.1. Tapahtumassa tarkkaillaan lintuja omalla pihalla tai jossain muussa paikassa tunnin ajan.

Pihabongaus ei ole kilpailu, eikä havaittujen lintujen määrä ole ratkaisevaa. Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa. Se on ilmainen, eikä ilmoittautumista tarvita.

 
Käpytikka. Kuva: Pekka Nurminen

Pihabongauksen ideana on tunnistaa tunnin aikana havaitut lintulajit, laskea kunkin lajin yksilöt, jotka ovat näkyvissä samaan aikaan ja ilmoittaa tunnistetut lajit ja lasketut maksimimäärät BirdLife Suomelle viimeistään 5.2.2010. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Weilin+Göösin ja Lintuvarusteen lahjoittamia palkintoja. BirdLife Suomi julkaisee alustavat tulokset verkkosivuillaan 1.2. ja lopulliset tulokset helmikuun lopussa.

Töyhtötiainen. Kuva: Pekka Nurminen

Pihabongaus-tapahtuma järjestetään Suomessa viidettä kertaa. Viime tammikuussa lintuja tarkkaili 15 000 ihmistä 10 000 pihalla. Yhteensä lintuja nähtiin satojatuhansia yksilöitä. Tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.