tiistai 22. kesäkuuta 2010

VesiVaeltajat luontokerhon kanssa ongella

Kurikka 22.6.2010. Rasti-Kurikan lasten luontokerho pääsi perjantaina 18.6. onkiretkelle yhdessä VesiVaeltajien kanssa. Pitkämön järven rannalle suunnatun retken johdossa oli erä- ja luonto-opas Tapio Koskela Ähtäristä. Retki huipensi luontokerhon kevätkauden.

Luontokerholaiset olivat odottaneet ongelle pääsemistä malttamattomina: onkiminen oli uutta ja jännittävää puuhaa erityisesti ensikertalaisille. Onkien kokoamisen jälkeen koukkuun piti pujottaa mato, missä ohjaajat ja vanhemmat onneksi auttoivat.

Onkiretkellä. Kuva: P. P.

VesiVaeltajien toimialaa on kajakkien vuokraus, joten onkiminen kuuluu viehekalastuksen ohella lähinnä Tapio Koskelan vapaa-ajan viettoon. Lisäksi hän on pitkän linjan lintuharrastaja ja on harrastanut myös melomista pikkupojasta asti.

VesiVaeltajat tauolla. Kuva: P. P.

Koskelan yritys VesiVaeltajat on täyden palvelun kajakkivuokraamo: yritys paitsi vuokraa kajakkeja, myös laatii ehdotuksia melontareiteiksi ja opastaa retkikohteen löytämisessä sekä neuvoo kajakin käytössä ja hallinnassa. Melontareitin voi halutessaan toteuttaa yksi- tai kaksisuuntaisena, sillä VesiVaeltajat toimittaa ja noutaa kajakit sovitusta paikasta. Yritys toimii Ähtärin lisäksi myös lähikuntien alueella.

VesiVaeltajien kalustoon kuuluu tukevia, suuntavakaita Rainbow Oasis -peruskajakkeja ja erityisen hyvin mutkaisiin pikku jokiin sopivia Dagger Charleston -kajakkeja. Luontokerholaisten täytyy kuitenkin vielä vähän kasvaa ennen kajakilla melomista, sillä kajakit soveltuvat yli 140 cm pitkille, noin 12-13 ikävuodesta lähtien.

"Ei kala syö." Kuva: P. P.

Puuskittaista tuulta lukuunottamatta sää suosi lasten luontokerhon retkeä, sillä säätiedotuksen koko päiväksi lupaamaa sadetta ei saatu. Tosin pienet onkijat eivät saaneet kalaakaan, vaan pitkä odotus tiivistyi lopulta lyhyeen toteamukseen: "Ei kala syö." Yksi pieni ahven sentään piti päästää kasvamaan, joten onkiretki todisti, että ei järvi aivan tyhjä kaloista ole. - P. P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti