keskiviikko 15. joulukuuta 2010

VesiVaeltajat ja luontokerho hiihtoretkellä

Kurikka 15.12.2010. Rasti-Kurikan lasten luontokerhon syyskausi päättyi perjantaina 10.12. hiihtoretkellä laavulle. Retken oppaana toimi VesiVaeltajien Tapio Koskela. Lähiluontoon suunnatun eräretken myötä kerholaisille tuli tutuksi myös nuotion teko.

Kymmenen asteen pakkaslukema parani entisestään aamusta iltapäivää kohti, mutta luontokerholaisia se ei säikäyttänyt, vaan hiihtämään lähdettiin innolla. Kerta oli jo toinen kerhon syyskaudella, kiitos hyvän lumitilanteen. Latumestari olikin tehnyt kovetun ladun, jossa pienin kerholainen pysyi mukavasti matkassa seisomalla isojen suksien kannoilla.

 Eräretkellä. Kuva: P. P.

Hiihtämisen jälkeen oli vuorossa tulen teko laavulla. Se kävi eräoppaan kokemuksella kerrasta ja nuotion ääressä oli hyvä nauttia teetä ja kaakaota sekä syödä eväsvoileipiä ja piparkakkuja.

Susihukkaa metsässä ei näkynyt, mutta vapaana juoksenteleva ajokoira oli vähällä napata retkieväät kerholaisten käsistä parempiin suihin. Koiraa ei pelottanut edes avotuli, mutta onneksi vetäjät pysyivät valppaina ja hätistivät koiran tiehensä.

Evästauko laavulla. Kuva: P. P.

Tauon jälkeen kerholaiset tutustuivat ympäristöön ja valtasivat suuren kiven. Sitten olikin jo aika suunnistaa takaisin - aurinko alkoi laskea ja pakkanen jälleen kiristyä. Laavuretken tunnelmasta savunhajuineen jäi hyvä mieli ja sinne päätettiin tulla toistekin.

Vaikka luontokerhon syyskausi päättyi virallisesti hiihtoretkeen, kerho kokoontuu ennen joulua vielä kaksi kertaa: Perjantaina 17.12. luontokerholaiset ovat tervetulleita joulujuhlaan Myllykylän kylätalolle. Juhla alkaa klo 18 ja kestää noin puolitoista tuntia. Luvassa on kauneimpien joululaulujen lisäksi kyläläisten ohjelmaa. Juhlaan on tulossa myös kaukainen vieras Korvatunturilta. Lopuksi syödään joulupuuroa.

Jouluviikolla aatonaattona 23.12. luontokerho osallistuu Polvenkylän metsästysseuran järjestämään metsäkirkkoon, jossa julistetaan jo perinteiseen tapaan joulurauha metsän eläimille. Metsäkirkko järjestetään Polvenkylän Partakankaalla klo 19 alkaen. Kerhon talvikausi alkaa jälleen tammikuussa, kun pakkastilanne sen sallii. - P. P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti