perjantai 8. kesäkuuta 2012

Luontokerho osallistuu BirdLife Suomen Mökkibongaukseen

BirdLife Suomen Mökkibongaus järjestetään tänä vuonna jo kesäkuun alussa eli viikonloppuna 9.-10.6. Kolmannessa Mökkibongauksessa kysellään käen kukkumisesta ja kerätään viikonloppuna tehtyjä havaintoja kymmenestä tutusta lintulajista. Tapahtuman tarkoituksena on herättää kiinnostus lähiluontoon ja kerätä arvokasta lintutietoa.

Talitiainen. Kuva: Petri Ruostetoja.

Lintulajit ovat peippo, västäräkki, kirjosieppo ja talitiainen sekä kuikka, meriharakka, laulujoutsen, kyhmyjoutsen ja mustakurkku-uikku. Jos havaitset viikonloppuna jonkin näistä lajeista, laske lajin suurin, samaan aikaan näkyvissä oleva yksilömäärä.

Mustakurkku-uikku. Kuva: Tapio Kaisla.

Mökkibongaukseen osallistuminen on helppoa: Kerro, oletko kuullut käen kukkuvan tänä vuonna. Ilmoita samalla myös havaittujen lintulajien yksilömäärä per laji. Tallenna vastauksesi ja havaintosi BirdLife Suomen Mökkibongaus-sivuston verkkolomakkeella tai postikortilla.

Käki. Kuva: Mika Selin.

Mökkibongaukseen voi osallistua kuka vain, missä päin Suomea tahansa. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, eikä siihen ole osallistumismaksua. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi viikon mökkimajoituspakettia Ylläksellä sekä linnunpönttöjä!

Luontokerholaiset voivat tulla tänäkin vuonna havainnoimaan lintuja Myllykylän kylätalon rantaan lauantaina 9.6. klo 16 alkaen ja Pitkämöön uimarannalle sunnuntaina 10.6. klo 18 alkaen. Kannattaa pukeutua säänmukaisesti ja ottaa mukaan kiikarit, lintukirja ja muistiinpanovälineet, sekä saattaja! Myös sisarukset voivat osallistua. - Tervetuloa tarkkailemaan lintuja!