perjantai 1. helmikuuta 2013

Kurikka nyt: Luonnon ja historian helminauhaa

Vuoden 2013 Kurikka nyt -lehdessä esitellään Kurikan luontoa ja historiaa - "ei vain yhtä helmeä, vaan kokonainen helminauha". Jutun on kirjoittanut Juhani Eilola.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Helminauha alkaa Närvijoelta ja jatkuu Riihikosken kautta Kivi- ja Levalammelle sekä Kurjen kierrokselle. Sieltä se jatkuu Tainuskylän Pässilänvuorelle saakka - FIN5-rastiviikon maisemiin - ja edelleen Myötämäenkallion taukopaikan kautta Niinistönjärvelle.

Niinistönjärven metsistä saa alkunsa Kyttäluoma, jonka alajuoksun lähellä sijaitsee Miedon tiilitehtaanlampi. Kyttäluoma laskee Kyrönjokeen ja sen varrelta löytyy muun muassa Jyllinkoski.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

Jutussa Lasten luontokerho on Jyllinkoskella yhdessä Suupohjan Lintutieteellisen Yhdistyksen ja Informaatiotekniikan Museoyhdistyksen kanssa. Kyse on linnunpönttötalkoista, joista löytyy juttua myös seuraavasta Hippiäisestä.

Jyllinkosken lähellä sijaitsee myös Kiskonniemi, jota hoitaa Kurikan luontoseura. Jutun helminauha jatkuu Pitkämönluoman kanjonimaisemista Pitkämön ja Pitkäkosken kanjonin kautta Autionmaan kankaille, joka sijaitsee Pitkämön tekoaltaan eteläpäässä. - Kannattaa lukea runsaasti tietoa sisältävästä jutusta (pdf-versiona) lisää! - P. P.

Julkaistu 01.02.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti