sunnuntai 10. helmikuuta 2013

SLL:n luonto- ja ympäristöviikko kirjastoissa 11.-17.2.

Suomen luonnonsuojeluliiton luonto- ja ympäristöviikkoa vietetään kirjastoissa ympäri maan vkolla 7 eli 11.-17.2.2013. Viikon teemana on tänä vuonna suomalainen luonto kaikessa upeudessaan ja rikkaudessaan.


Suomen luonto on monella tavalla ainutlaatuinen: meillä on tuhansia järviä ja pienvesiä, monimuotoisia soita ja metsiä sekä Itämeri rannikkoineen. Pääsemme nauttimaan luonnosta helposti: lähimetsä on virkistyspaikka tai marja-aitta ja kaupungeissakin pääsee uimarannalle. Maabrändivertailun mukaan Suomen luonto on maailman kolmanneksi kauneinta.

Upea luontomme ei ole itsestäänselvyys. Suomen luontotyypeistä jopa puolet ja arvioiduista kasvi- ja eläinlajeista joka kymmenes on uhanalaisia. Eniten uhanalaisia lajeja elää metsissä, rannoilla ja perinneympäristöissä. Suomalaiset ovat silti Euroopassa kaikkein vähiten huolissaan luonnon monimuotoisuuden vähenemisestä. On tärkeää nostaa erityislaatuinen luontomme esiin.

Luonnonsuojeluliitto ja Luonto-Liitto tarjoavat vuoden 2013 teemaan liittyvää materiaalia sekä muun muassa Luonnonsuojelija-lehden ja lasten luontolehti Siepon näytenumeroita kirjastojen asiakkaille.

Lasten luontokerho tekee luonto- ja ympäristöviikon teemaan liittyen hiihto- ja eväsretken talviseen lähiluontoon. - Tervetuloa retkelle!