lauantai 30. huhtikuuta 2022

Wanhan ajan Kuukalenteri 2022

Luontokerho seuraa touko-syyskuulla Wanhan ajan Kuukalenteria ja perehtyy vanhojen neuvojen hyödyntämiseen hyötypuutarhassa.


Kuukalenterin avulla voi tehdä kaikenlaisia vuoden töitä päivä päivältä. Sieltä voi katsoa esimerkiksi perimätiedon mukaiset kylvö- ja istutusajat eri kasveille, rikkaruohojen perkausajat, kitkemispäivät, kukkien mullan vaihdon, hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkaus-, varttamis- ja istutusajat, hirsi-, puusepän- ja polttopuun kaatoajat, yrttien keruuajat sekä joulukuusen kaatoajan.

Kuukalenterissa on myös pensasaitojen leikkausajat, kukkasipulien istutuspäivät, säänennustuspäivät ja kukkienkastelupäivät eli vesipäivät. Sekä tietenkin leijonapäivät, jotka ovat erityisen hyviä kylvö-, istutus- ja koulimispäiviä. Merkkien selitykset löytyvät viimeiseltä aukeamalta.

Kauniiden kuvien, nimipäivien ja juhlapyhien lisäksi kuukalenterissa on paljon tietoa kuusta, kuten kuun vaihe- ja korkeusmerkki joka päivälle sekä täysikuun ja uudenkuun tarkat hetket. (Kuukalenterin voi myös tilata täältä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti