perjantai 15. maaliskuuta 2024

Wanhan ajan Kuukalenteri 2024

Luontokerho seuraa tämänkin kasvukauden puutarhahommissa Wanhan ajan Kuukalenteria ja koettaa hyödyntää vanhoja neuvoja. Ehkä niiden avulla päästään parempaan tulokseen!

Viime vuonna tuli paljon mansikoita ja ruohosipulia, mutta aikainen talvi vei muun muassa kesäkurpitsat. No, tänä vuonna ollaan hiukan taitavampia ja koetetaan esikasvattaa kesäkurpitsojen taimet.


Kuukalenterista voi katsoa perimätiedon mukaiset kylvö- ja istutusajat eri kasveille, rikkaruohojen perkausajat, hävitys- ja kitkemispäivät, vihdantekopäivät, kukkien mullan vaihdon, hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkaus-, varttamis- ja istutusajat, hirsi-, puusepän- ja polttopuun kaatoajat, yrttien keruuajat, joulukuusen kaatoajan ja monta muuta juttua. Kalenterin ideana on siis tehdä vuoden työt päivä päivältä mahdollisimman sopivana ajankohtana.

Kuukalenterissa on myös pensasaitojen leikkausajat, kukkasipulien istutuspäivät, säänennustuspäivät ja kukkien tai kasvien kastelupäivät eli vesipäivät. Siellä on myös leijonapäivät, jotka ovat erityisen hyviä kylvö-, istutus- ja koulimispäiviä. Merkkien selitykset löytyvät viimeiseltä aukeamalta.

Hienojen kuvien, nimipäivien ja juhlapyhien lisäksi kuukalenterissa on paljon tietoa kuusta, kuun vaihe- ja korkeusmerkki joka päivälle sekä täysi- ja uudenkuun tarkat hetket. (Muista luontokerhon alekoodi tilatessa! Voit kysyä lisäksi veloituksetta aiemman vuoden kalenteria kaupan päälle!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti