keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Luontokerhon kesäkausi jatkuu heinäkuulla

Lasten luontokerhon talvikausi päättyi maaliskuulla ja kevätkausi käynnistyi pääsiäisen jälkeen heti huhtikuun alkupuolella. Kevät muodostui kaikin puolin todella vilkkaaksi ja luontokerho kokoontuikin kevään aikana yhteensä kymmenen kertaa.

Aulis Hahtola. Kuva: P. P.

Lumien sulaessa luontokerholaiset pääsivät opettelemaan luonnossa, niin metsässä kuin kalliollakin liikkumista Rasti-Kurikan Aulis Hahtolan ja Tuomo Mäki-Lohiluoman johdolla. Molemmat ovat pitkän linjan suunnistajia ja heidän innostuksensa tarttui kerholaisiin hetkessä.

Tuomo Mäki-Lohiluoma. Kuva: P. P.

Taitojen karttuessa luontokerholaiset saivat perehtyä pihakartan avulla myös suunnistuksen maailmaan. He oppivat kääntämään kartan oikeaan asentoon ja lukemaan karttamerkkejä.

Marko ja Mikko Vapa.

Suunnan ottamista ja rastien etsimistä kerholaiset pääsivät harjoittelemaan huippusuunnistajien Marko ja Mikko Vapan opastamina. Kisailun lomassa Vapat opettavat suunnistusta e-Coachin suunnistuksen alkeiskursseilla ja huippusuunnistuskouluissa. Lisäksi he vetävät luonnonmukaisen urheilun kursseja. E-Coach on ollut mukana ideoimassa lasten luontokerhon toimintaa.

Majanrakennusta. Kuva: P. P.

Kevään kuluessa luontokerholaiset rakensivat myös innokkaasti majaa kuusenoksista. Lisäksi he saivat pelata jalkapalloa Kurikan Ryhdin Rosa-Maria Tuiskun kanssa.

Luontopolulla. Kuva: P. P.

Ilmojen lämmettyä Marjatta Oja-Kaukola ja Kati Kujanpää Kurikan seurakunnasta veivät luontokerholaiset luontopolkua pitkin eväsretkelle kalliolle. Kerholaisia ilahdutti kovasti myös kalliolle hartaushetkeä varten tuotu kynttilä.

Kati Yli-Teevahainen ja linnunpöntön rakentajat. Kuva: P. P.

Pikkulintujen pesimäaikaan luontokerholaiset pääsivät nikkaroimaan linnunpönttöjä Kurikan 4H-yhdistyksen Kati Yli-Teevahaisen kanssa. Vasaran käyttö tuli tutuksi ja linnunpönttöön kirjoitettiin ylpeydellä rakentajan nimi.

Sara Tuisku ja pikku onkija. Kuva: P. P.

Luontokerhon kevätkausi huipentui kalastusretkeen Pitkämön rannalla. Rantaan oli käyty tutustumassa jo aiemmin, joten kerholaiset odottivat kovasti onkiretkeä Kauhavan Wisan Sara Tuiskun ja VesiVaeltajien Tapio Koskelan kanssa. Koskelan VesiVaeltajat vuokraa kajakkeja lähinnä Suomenselän alueella. Myös VesiVaeltajat on osallistunut lasten luontokerhotoiminnan käynnistämiseen.

VesiVaeltajat ongella. Kuva: P. P.

Luontokerhon kesäkausi polkaistiin käyntiin pienellä varoitusajalla eli retkillä tuulihaukan pesälle ja Luovan näkötornille. Kesäkausi jatkuu 23.7., jolloin ohjelmassa on marjatilanteen salliessa mustikkaretki. - P. P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti