torstai 12. toukokuuta 2022

Paungger & Poppe: Kuun vaikutus puutarhassa

Jotta kuun vaikutus puutarhanhoitoon olisi helpompi ymmärtää, seuraavassa esitellään hiukan kirjaa, jonka neuvoja tarvitaan jatkossa. Kirjan nimi on Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa.
 
Kuu liikuttaa vuorovesiä, nousu- ja laskuvettä. Sen voimat liikuttavat myös valtameriä, maankuorta ja ilmakehää. Hienovaraisina muutoksina se liikuttaa kaikkea elävää luonnossa: kuun rytmi näkyy puutarhassa, maanviljelyssä, metsänhoidossa, rakentamisessa, kotitöissä ja myös ihmisten hyvinvoinnissa. 

Voit oppia havaitsemaan nämä muutokset ja hyödyntämään niitä jokapäiväisessä elämässä. Kuun vaiheiden kierrosta huomaat tuoreen ja kuivan ajan; maan päällisen ja maan alaisen kasvun ajan. Kuun aseman korkeus radallaan vaikuttaa kasveissa ja sadonkorjuussa, mutta myös terveyden hoitamisessa.

Luonnossa on paras, lähes yhtä hyvä ja huonoin hetki monien eri töiden tekemiselle. On hyvä oppia valitsemaan paras mahdollinen ajankohta.

Itävallan Alppien rinteillä tieto kuun vaikutuksesta on säilynyt vuosisatoja ja siirtynyt sukupolvelta toiselle arkipäivän elämässä itse nähtynä ja koettuna. Kirjan kirjoittaja Johanna Paungger on tirolilaisen maanviljelijäperheen lapsi, yksi kymmenestä. Hän on koonnut tämän perimätiedon kirjaksi yhdessä aviomiehensä Thomas Poppen kanssa.

Kirja sisältää myös kuukalenterisivut vuosille 2009-2025. Kirjan voi tilata täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti