sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Wanhan ajan Kuukalenteri 2023

Kuten viime vuonna, luontokerho seuraa taas puutarhahommissa Wanhan ajan Kuukalenteria ja koettaa hyödyntää vanhoja neuvoja - jospa niiden avulla pääsisi parempaan tulokseen!


Kertaus on opintojen äiti: kuukalenterin ideanahan on tehdä vuoden työt päivä päivältä mahdollisimman sopivana ajankohtana. Kalenterista voi katsoa perimätiedon mukaiset kylvö- ja istutusajat eri kasveille, rikkaruohojen perkausajat, hävitys- ja kitkemispäivät, vihdantekopäivät, kukkien mullan vaihdon, hedelmäpuiden ja marjapensaiden leikkaus-, varttamis- ja istutusajat, hirsi-, puusepän- ja polttopuun kaatoajat, yrttien keruuajat, joulukuusen kaatoajan ja monta muuta juttua.

Kalenterissa on myös pensasaitojen leikkausajat, kukkasipulien istutuspäivät, säänennustuspäivät ja kukkien tai kasvien kastelupäivät eli vesipäivät. Siellä on myös leijonapäivät, jotka ovat erityisen hyviä kylvö-, istutus- ja koulimispäiviä. Merkkien selitykset löytyvät viimeiseltä aukeamalta.

Hienojen kuvien, nimipäivien ja juhlapyhien lisäksi kuukalenterissa on paljon tietoa kuusta, kuun vaihe- ja korkeusmerkki joka päivälle sekä täysi- ja uudenkuun tarkat hetket. (Kuukalenterin voi tilata toukokuulla alennettuun hintaan täältä. Mainitse LUONTOKERHO, niin saat vielä hiukan lisää alennusta!) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti